De commissies

Binnen MPG werken we met commissies. Zonder deze commissies zouden we de voorstellingen niet op de planken kunnen brengen! We geven jullie graag een kijkje in onze keuken.

Het productieteam

Het productieteam is de overkoepelende groep die alle voorbereidingen van de voorstelling in goede banen leidt.  Ze organiseren, coördineren en communiceren met alle commissies. Ook houden ze het repetitieproces goed in de gaten waardoor ze bij veel repetities aanwezig zijn  en vormen daarmee de spil van de vereniging. Ze verbinden het bestuur, de leden en de vrijwilligers.

 

De PR-commissie

De PR-commissie houdt zich bezig met alle communicatie naar buiten toe. Reclame, de pers, social media en de website, maar ook sponsoring, de programmaboekjes en de Vrienden Van MPG. Alle leden van de PR-commissie zijn verantwoordelijk voor een eigen onderdeel maar zorgen samen voor volle zalen en een gezonde financiële situatie.

 

De orkestcommissie

MPG speelt al sinds jaar en dag met een live orkest. Een vaste bezetting is er echter niet, omdat voor iedere voorstelling een andere samenstelling nodig is. Al deze muzikanten moeten bij elkaar worden gezocht, uitgenodigd worden voor repetities en de bladmuziek moeten worden verspreid. Met al deze taken houdt de orkestcommissie zich bezig.

 

De kledingcommissie

Kostuums zijn een belangrijk onderdeel van een voorstelling. Gelukkig hebben wij 2 kledingcommissies vol getalenteerde dames die er voor zorgen dat zowel G-Majeur als de G-Sleuteltjes worden voorzien van mooie kleding. De meest prachtige kostuums komen onder naaimachines vandaan. Of het nu gaat om prinsessen, heksen, hoeren, tovenaars, showdanseressen, of een Bijbelsfiguur, deze dames zorgen ervoor dat iedereen een mooi kostuum krijgt.

 

De decorcommissie

De mannen van onze decorcommissie zijn verantwoordelijk voor alle prachtige decorstukken die u al jaren heeft kunnen zien tijdens onze voorstelling. Het is een uitdaging om de prachtige en creatieve ideeën van onze regisseurs te vertalen naar echte, veilige decorstukken. Niets is deze heren te gek, draaischijven, spelers laten vliegen, doorzichtige flipperkasten, zij krijgen het allemaal voor elkaar!

 

De rekwisietencommissie

Tijdens iedere voorstelling zijn rekwisieten (voorwerpen) nodig. Een deel komt bij de leden vandaan maar een groot deel moet los worden gezocht. Passend bij het beeld van de regisseur, passend in de sfeer en de tijd van het stuk, en als het kan ook nog lekker goedkoop. Een aardige uitdaging waar de rekwisietencommissie zich ieder seizoen weer in vast bijt.

 

En verder…

Naast al deze commissies zijn er veel andere taken binnen MPG, zoals het organiseren van een repetitieweekend, het bijhouden van de website en onze Social Media, zorgen dat de kinderen van MPG Jeugdtheater op het goede moment op het podium staan, het organiseren van acties en activiteiten en het verzorgen van de catering.