Commissies

De Commissies

Binnen MPG werken we met commissies. Zonder deze commissies zouden we de voorstellingen niet op de planken kunnen brengen! We geven jullie graag een kijkje in onze keuken.

Het Productieteam

Het productieteam is de overkoepelende groep die alle voorbereidingen van de voorstelling in goede banen leidt.  Denk hierbij aan contact met de speellocatie, licht & geluid en onder andere het orkest. Ze organiseren, coördineren en communiceren met alle commissies. Ook houden ze het repetitieproces goed in de gaten. Ze verbinden het bestuur, de leden en de vrijwilligers.

SAN3700

De PR-Commissie

De PR-commissie houdt zich bezig met alle communicatie naar buiten toe. Reclame, de pers, social media en de website, maar ook sponsoring, de programmaboekjes en andere ludieke acties. Alle leden van de PR-commissie zijn verantwoordelijk voor een eigen onderdeel maar zorgen samen voor volle zalen en een gezonde financiële situatie.|

14485032_1066282806812336_3122961446060180101_n

De Orkestcommissie

MPG speelt al sinds jaar en dag met een live orkest. Een vaste bezetting is er echter niet, omdat voor iedere voorstelling een andere samenstelling nodig is. Al deze muzikanten moeten bij elkaar worden gezocht, uitgenodigd worden voor repetities en de bladmuziek moeten worden verspreid. Met al deze taken houdt de orkestcommissie zich bezig.


jcs-orkest_jpg
Het Jesus Christ Superstar orkest in 2000.

De Kledingcommissie

Kostuums zijn een belangrijk onderdeel van een voorstelling. Gelukkig hebben wij twee kledingcommissies vol getalenteerde dames die er voor zorgen dat zowel G-Majeur als de G-Sleuteltjes worden voorzien van mooie kleding. De meest prachtige kostuums komen onder naaimachines vandaan. Of het nu gaat om prinsessen, heksen, hoeren, tovenaars, showdanseressen, of een Bijbelsfiguur, deze dames zorgen ervoor dat iedereen een mooi kostuum krijgt.

DSC_5977
De Kledingcommissie beschikt over honderden kostuums, gemaakt voor producties door de jaren heen.

De Decorcommissie

De mannen van onze decorcommissie zijn verantwoordelijk voor alle prachtige decorstukken die u al jaren heeft kunnen zien tijdens onze voorstelling. Het is een uitdaging om de prachtige en creatieve ideeën van onze regisseurs te vertalen naar echte, veilige decorstukken. Niets is deze heren te gek, draaischijven, spelers laten vliegen, doorzichtige flipperkasten, zij krijgen het allemaal voor elkaar!

Ons prachtige decor van Sweeney Todd in 2017, waar licht, projectie en decorstukken als een puzzel in elkaar vielen.

De Rekwisietencommissie

Tijdens iedere voorstelling zijn rekwisieten (voorwerpen) nodig. Een deel komt bij de leden vandaan maar een groot deel moet los worden gezocht. Passend bij het beeld van de regisseur, passend in de sfeer en de tijd van het stuk, en als het kan ook nog lekker goedkoop. Een aardige uitdaging waar de rekwisietencommissie zich ieder seizoen weer in vast bijt.

Een musical zoals 'Alice' in 2018 was bij uitstek een musical met veel rekwisieten.

En verder...

Naast al deze commissies zijn er veel andere taken binnen MPG, zoals het organiseren van een repetitieweekend, het bijhouden van de website en onze Social Media, zorgen dat de kinderen van MPG Jeugdtheater op het goede moment op het podium staan, het organiseren van acties en activiteiten en het verzorgen van de catering. 

Voel jij je geroepen om je bij één van onze commissies aan te sluiten? Je bent altijd welkom! Geef je dan op via onderstaande knop.

Voor onze musicalproducties hebben wij een aantal nominaties mogen ontvangen.

Scroll naar boven