G-Majeur

G-Majeur is wellicht de meest bekende groep binnen MPG. Niet zo vreemd, aangezien dit de groep is die verantwoordelijk is voor de grote producties. Jaarlijks brengt G-Majeur een musical naar de grote Rabobankzaal van Amphion in Doetinchem. Een groep met ongeveer 60 leden, waarvan sommigen al van kinds af aan lid zijn van MPG. Een grote groep waarvan de jongsten 14 zijn en de oudsten de 50 gepasseerd. Toch vindt iedereen zijn of haar plek in de groep en staat gezelligheid hoog in het vaandel.

De afgelopen jaren is G-Majeur uitgegroeid tot een begrip in de regio. Door de jarenlange ervaring en al het talent dat de groep in huis heeft, heeft deze groep een groot aantal klassiekers op de planken durven brengen, die stuk voor stuk goed werden ontvangen door de uitverkochte zalen. Ook wanneer het theater werd verlaten voor bijvoorbeeld The Wall tijdens het stadsfeest in Doetinchem werd MPG overladen met complimenten. Onder leiding van een professionele artistieke leiding en een gigantisch leger aan vrijwilligers wordt de lat ieder jaar, met succes, een stukje hoger gelegd.

Producties

G-Majeur speelt gemiddeld eens per jaar een musical. Deze worden vaak opgevoerd in de ‘grote’ Rabobank zaal van schouwburg Amphion in Doetinchem. Inmiddels zijn er door G-Majeur al 20 producties opgevoerd in het oude en nieuwe Amphion.

Daarnaast worden er ook andere bijzondere locaties gekozen voor producties en optredens. Zo heeft G-Majeur reeds 2 maal mogen optreden op het Simonsplein in Doetinchem en traden zij in augustus 2014 op in de Steengroeve te Winterswijk tijdens de voorstelling The Wall van Roger Waters.

Op dit moment werkt de groep aan HoeKerst?! en de musical Joseph and the Amazing Technicolour Dreamcoat. Meer informatie daarover binnenkort

Springplank

G-Majeur blijkt een goede springplank voor leden die een verdere carrière in de musicals wensen. Zo zijn meerdere oud-leden aangenomen op musicalopleidingen in Nederland zoals de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Frank Sanders Akademie, Dutch Academy of Performing Arts, de Nederlandse Musical Academie, Artez conservatorium en toneelschool, InHolland conservatorium, MusicAll Factory, Lucia Marthas Institute for Performing Arts en zelfs opleidingen in Londen. Eén van onze oud-leden heeft zelfs in musicals van Joop van den Ende gespeeld! Daarnaast was MPG-lid Sifra Geessink in seizoen 3 van The Voice of Holland te zien. Hier haalde ze zelfs de Liveshows! Tenslotte spettert ex-lid Janouk Kelderman als RTL-presentatrice en zangeres ‘Keet’ in het TV-programma ‘RTL-Telekids’. We zijn ontzettend trots op al deze prestaties!

1014282 547594425299437 893531755 n

Lid Worden

Vanwege de lange wachtlijst en geringe uitstroom, stellen wij tijdelijk een ledenstop in voor vrouwen tot 18 jaar.
G-Majeur heeft voor veel volle zalen gestaan en daarmee een goede reputatie opgebouwd. Om dit niveau op peil te houden moeten aspirant-leden een  stemtest en auditie doen voor ze definitief worden toegelaten.

Jongens en mannen kunnen zich vanaf 14 jaar aanmelden voor G-Majeur, dames kunnen zich vanaf 18 jaar aanmelden voor de wachtlijst. Zodra je aan de beurt bent, krijg je een oproep met verdere informatie. Je mag dan een aantal keer mee repeteren voor je definitief wordt ingeschreven.
Per productie wordt gekeken hoeveel nieuwe leden we kunnen toelaten. Hierbij wordt vaak gekeken naar stemsoort.

klik hier om je in te schrijven.