2018 Alice

Waar en wanneer:
Amphion, Doetinchem: 10 & 11 maart 2018

Door:
MPG Jeugdtheater (G-Sleuteltjes)

Artistieke Leiding:
Dirigent: Sander Spaan
Regie: Eefje Ernst
Choreografie: Daisy Peters

Credits:
Verhaal, liedteksten en muziek: James Leisy
Muziek en liedteksten: Carl Eberhard
Arrangement: Jack Lambert
Vertaling: Sjef Huisman

Rolverdeling:

Alice: Liesanne Geurtsen
Wit Konijn: Cem Tunc
Rups & Lapjeskat: Amber Alink
Hertogin: Jetske Ketelaar
Koningin: Hilde Weijers
Holadiees & Holadioos: Fenne Wassink, Bo Heister, Dyon Geerdink, Roos Kruisselbrink
Hoedenmaker: Tijn Geerts
Paashaas: Luuc van Drie
Schilpad: Hannah Redlich
Ensemble:
Body ter Voert, Britt Liebrand, Eva Molenaar , Evelyne Nas, Fenne Wassink, Gijs Meijer, Isai v/d Schepop, Jim Tuenter, Lauri Rutten, Linda Nouwens, Lisa van Keulen, Lyneke van Engelenburg, Lynn Sessink, Merel Steenbreker, Nina van Drie, Quinty Barink, Rinus Wesselkamp, Sam Chevalking, Silje Groot Nibbelink, Suze Jansen & Willem BeumerHet verhaal:
Alice ziet een Wit Konijn lopen. Ze roept het Wit Konijn, maar hij zegt dat hij haast heeft en te laat is (‘Te laat’). Uit nieuwsgierigheid volgt Alice het Wit Konijn en ze komt terecht bij het computercentrum in Wonderland (‘Wonderland’). Volgens Wit Konijn staat Alice niet op de lijst. Wit Konijn kent geen Alice, dus noemt hij haar maar Marianne. Alice is bestemd om in de tuin van de Koningin te werken en de lucht te verven. Door de afwijzing van de computer raakt Alice in de war. Ze weet niet meer wie ze is (‘Wie ben ik?’). Ze komt in de kamer met de afgewezen dieren. Alice is verdrietig. De dieren zijn vreemd en opeens uit het niets verdwenen. Alice is weer alleen. Dan komt ze de Rups tegen. Een rustige en vriendelijke Rups die haar een wijze les leert. Hij leert haar om rustig en kalm te blijven (‘Hou je maar even koest’). Alice is weer wat gerustgesteld en dan komt ze de grappigste figuren van Wonderland tegen: de Holadiees & Holadioos. Ze zijn vrolijk en blij en hebben vreemde uitspraken. Ze nodigen Alice uit om mee te dansen (‘Holies en Alice’). Alice heeft het heel erg naar haar zin met de Holadiees & Holadioos, maar die waren ook opeens weer verdwenen. Alice denkt terug aan thuis en hoe fijn ze het daar had (‘In die wereld van mij’). Ze besluit om zelf verder te gaan en denkt aan de wijze lessen van de Rups en de woorden van het Wit Konijn. Ze moet WENSEN! Ineens verandert Wonderland in een prachtige tuin met bloemen, struiken en bomen. Het is de prachtigste tuin die ze ooit heeft gezien. Ze gaat verder op pad en ziet een Vis-Lakei en Kikvors-Lakei. Ze hebben een brief van de Hertogin voor de Koningin. Op dat moment ziet ze een deur. Ze doet de deur open en er komt veel lawaai vandaan. Het is het huis van de Hertogin. Ze is boos en vindt Alice maar een wijsneus. Ze zal Alice wel eens vertellen hoe het zit (‘Wijsheid vind je overal’). De Hertogin verdwijnt en ze staat er weer alleen voor. Ze bedenkt zich hoe ze nu verder zal gaan (‘Waar zal ik nu heen gaan?’). Onderweg komt ze de Lapjeskat tegen. Een merkwaardige kat, die ze soms niet ziet, maar wel hoort. Alice begint langzamerhand te begrijpen dat Wonderland eigenlijk heel raar is. Maar gek genoeg is dat daar normaal.

Alice komt bij een grote theetafel waar een Paashaas, een Hoedenmaker, een Relmuis en een Theekop met theekopjes de hele dag thee drinken (‘Tijd voor thee’). Ze vragen Alice continu naar onoplosbare raadsels. Niemand begrijpt er iets van. De klok is stil gezet door de Koningin en daarom is het altijd 4 uur en tijd voor thee. In de verte hoort ze de Koningin roepen. Iedereen maakt dat die wegkomt. Alice blijft staan en wordt nieuwsgierig. De Koningin gaat het spel croquet spelen en Alice moet meedoen (‘Het spel’). Alice gaat verder op pad en komt de Griffioenen en de Schildpad tegen. Ze zijn druk bezig met het verven van het gras en de struiken voor de Koningin. Alles moet netjes zijn. Alice gaat helpen, want zij is immers in Wonderland om de lucht te verven. De Schildpad helpt Alice bij deze grote taak (‘Ik geef de zon een gouden lach’). Dan hoort Alice ineens weer de Koningin schreeuwen. Tijdens het spel croquet schijnt de taart te zijn gestolen en ze verdenken de Schoppenaas. Ze wil dat iedereen in Wonderland bij de rechtszitting komt en gaat getuigen (Reprise liederen 1e en 2e bedrijf). Alice moet ook getuigen, maar geeft aan dat ze niks weet van de gestolen taarten. Ze weet ook niet waarom ze in Wonderland is. Het maakt haar ook niet meer uit. Ze beseft dat ze veel heeft geleerd en ze een stuk wijzer is geworden door iedereen. Ze vraagt zich af hoe het nu verder gaat en waar haar weg naar toe zal gaan (‘Waar zullen we heengaan?’). En dan opeens hoort Alice haar moeder. Ze kijkt om zich heen en ze hoort het echt goed. Haar moeder! Ze is weer thuis! Ze vertelt haar moeder al haar verhalen over dat vreemde Wonderland.

Foto’s:
Voor foto’s van deze productie, moet u nog even wachten.

Video:
Wordt aan gewerkt.