2016 Pocahontas de musical

Waar en wanneer:
Amphion, Doetinchem: 1 & 2 oktober 2016

Door:
MPG Jeugdtheater (G-Sleuteltjes)

Artistieke Leiding:
Dirigent: Sander Spaan
Regie: Eefje Ernst
Choreografie: Daisy Peters

Credits:
Muziek: Ton van Veltom
Tekst: Wouter Blijleven
Scenario: Wouter Blijleven
Scenario Ondersteuning: Joost de Jong & Jeun van de Velde

Rolverdeling:

  • Pocahontas: Fien Gootink
  • John Smith: Luna Sessink
  • Powhatan: Bjorn Quist
  • Witasnah: Liesanne Geurtsen
  • Kapitein Newport: Cem Tunc
  • Jacky: Jetske Ketelaar
  • Thomas Rolfe: Isai van de Schepop
  • Ensemble:
    Amber Alink, Linda Burger, Jeannelle Centen, Bibiche Clephas, Luuc van Drie, Nina van Drie, Lyneke van Engelenburg, Tijn Geerts, Bo Heister, Rozan te Kaat, Roos Kruisselbrink, Stan Laarveld, Britt Liebrand, Ender ter Maat, Mali Mus, Nout Schieven, Liv Stevens, Tess Verholen, Tijmen Verholen, Hilde Weijers, Rinus Wesselkamp, Iris Wunderink

Het verhaal:
Het verhaal van Pocahontas de musical, start in het jaar 1607. We maken kennis met de indianen, maar ook met de Engelse zeelui die aanmeren in Noord-Amerika (MIJN LAND). Het doel van deze zeelui is een kolonie te stichten en op zoek te gaan naar goud. Pocahontas heeft gezien dat er vreemden aan land zijn gekomen en gaat met haar zus Witasnah op onderzoek uit. Ze vinden de zeelui en Pocahontas is erg onder de indruk van de ‘mensen’. Ze valt meteen voor de leider van de groep, John Smit. Ze spreken ‘dezelfde’ taal. Van haar vader, het opperhoofd Powhatan, mag Pocahontas niet met de ‘mensen’ omgaan en daarom vraagt ze om advies bij grootmoeder Wilg. Die vertelt haar om haar hart te volgen. Intussen brengt John uitgebreid verslag uit in het Engelse kamp over de ontmoeting tussen de indianen en de Engelsen en wordt er begonnen met de bouw van het fort (MAAK HET ECHT, MAAK HET STERK). Ratt, Cliff en Jacky worden door kapitein Newport op pad gestuurd om vers fruit te zoeken. Tijdens deze zoektocht is er een confrontatie tussen de indianen en de Engelsen. Dit loopt verkeerd af. Een krijger van de indianen wordt door Ratt en Cliff doodgeschoten. Hier opvolgend wordt John gevangengenomen door de indianen en ter dood veroordeeld. Dit weet Pocahontas te voorkomen. Ze overtuigt haar vader ervan dat er geen kwaad in de mens schuilt en John wordt opgenomen in het indianenvolk. Ze worden verliefd op elkaar (ÉÉN WOORD). Powhatan is het niet eens met de liefde tussen de twee en wil dat John onmiddellijk terugkeert naar Engeland. In het fort van de Engelsen worden Ratt & Cliff teruggestuurd naar de bewoonde wereld, wanneer de rest van de zeelui erachter komt dat zij verantwoordelijk zijn voor de onderlinge haat tussen de Engelsen en de indianen. John Smith wordt verkozen tot nieuwe leider (DRIEWERF HOERA). John besluit om met Powhatan te praten, zodat de indianen en de Engelsen vreedzaam met elkaar kunnen samenleven. De enige oplossing volgens Powhatan is dat de Engelsen meteen vertrekken. Gebeurt dit niet, dan zal er oorlog komen. Samenleven zal namelijk nooit gaan werken. Niet lang daarna ontmoeten Pocahontas en John elkaar weer tegen beter weten in. John vraagt Pocahontas om met hem mee te gaan naar Engeland (GEVANGEN). Intussen maken de indianen zich op voor de oorlog.

De strijd tussen de indianen en de Engelsen barst los (STA VOOR JE VOLK). Pocahontas wordt gevangen genomen door de Engelsen en John moet plots terug naar Engeland voor een nieuwe missie. Als Pocahontas er achterkomt, dat John terug naar Engeland is gegaan zonder haar gedag te zeggen, breekt haar hart. Ze huilt uit bij Jacky (BALANS). Thomas Rolfe, een oud opzichter van John Smit, bezoekt Pocahontas en troost haar. Pocahontas is er ondertussen achtergekomen dat ze een kind verwacht van John, maar intussen begint ze steeds meer te voelen voor Thomas. Ze wordt zelfs verliefd op hem (DE TIJD HEELT ALLE WONDEN). Thomas is ook verliefd op Pocahontas en vraagt haar ten huwelijk. Ondanks dat Pocahontas nog steeds met John in haar hoofd rondloopt, gaat ze toch op het huwelijksaanzoek in. Thomas en Pocahontas trouwen onder toeziend oog van de indianen en de Engelsen (DE WEG VAN HET LEVEN). Na de bruiloft ontvangen Thomas en Pocahontas een brief van de koning van Engeland. Hij wil ze graag ontmoeten omdat ze hét voorbeeld zijn van twee volkeren die in vrede met elkaar leven. Pocahontas, Thomas en Jacky vertrekken de volgende dag naar Londen. John leest in de krant dat Pocahontas in Londen is. Hij vindt haar, maar komt erachter dat Pocahontas al weken in het ziekenhuis ligt, ze is ernstig ziek en heeft niet lang meer te leven. John komt te laat en Pocahontas overlijdt (REPRISE: MIJN LAND).

Foto's:
Voor foto's van deze productie klik hier.

 

Video: