2014 The Wall

Waar en wanneer:
Steengroeve Theater, Winterswiijk 12, 13, 15, 16 augustus 2014

Door:
MPG (G-Majeur, G-Mineur & G-Sleuteltjes), In samenwerking met Steengroeve Theater Winterswijk

Artistieke Leiding:
Dirigent: Gerben Kruisselbrink
Regie: Jasper Korving
Choreografie: Kimberley Arends

Credits:
Muziek: Roger Waters
Tekst: Roger Waters

 

Rolverdeling:

  • Pink: Robin Slutter (Understudy: Dinant Duenk)
  • Jonge Pink: Stijn Ebbers (Understudy: Tim Huntink)
  • Moeder: Anouk Pas (Understudy: Monique Verholen)
  • Vriendin: Anne-Marie Leuverink (Understudy: Sonja ten Velde)
  • Leraar: Werner Redlich (Understudy: Hajo Rietman)
  • Verteller: Dinant Deunk (Understudy: Chris Weber)
  • Ensemble:
    Nienke van Aalst, Yvet Arentsen, Mayke Bosmann, Rens Bourgondiën, Mirella te Brake-van Lier, Afke Bruijl-Ewouds, Jos Buiting, Paul Busby, Saskia Derksen, Cheryl Egbers, Sifra Geessink, Tatiana Gielis, Jolanda Gootink, Astrid van Haren, Marjo Harmsen, Eva Hebing, Marieke Hendriksen, Bas Hoenink, Tim Huntink, Cor Kevenaar, Dominique Laarveld, Marjon Lichtenberg, Elaine Niesink, Roos te Pas, Hajo Rietman, Ellen de Ruiter, Ronald Sartorius, Melanie Schnitzler, Mike Schnitzler, Iris Smeenk, Pierre Thissen, Mieke ten Velde, Sonja ten Velde, Jenny Veldkamp, Maja Veldkamp, Monique Verholen, Marjolein de Vries, Riki Wassink, Chris Weber, Suzanne van de Wiel, Ingrid Wijskamp, Jaimy WissingTevens deden het Steengroeve Theaterteam, het Steengroeve Projectkoor en de Steengroevedansers mee aan deze voorstelling.

Het verhaal:
Het rockconcert, geschreven door Roger Waters van Pink Floyd, vertelt in muziek en tekst het verhaal van rockzanger Pink, die een muur om zich bouwt om zich af te schermen van de buitenwereld. De stenen in de muur vormen de traumatische gebeurtenissen in zijn leven. Het opgroeien zonder vader, met een beklemmende moeder, de tirannieke leraren op school en de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog zijn de redenen van een doordraaiende Pink.

Recensie:

Muziekspektakel ‘The Wall’ in Winterswijk in prachtig decor

WINTERSWIJK - Zonder een spat regen is dinsdagavond het muziek- en theaterspektakel The Wall in première gegaan. In de Winterswijkse steen- en kalkgroeve genoten 2.500 muziekliefhebbers van een sterk neergezette productie.

Spektakel
Het spektakel boeide van de 1e tot de laatste minuut, even voor middernacht. Voor de pauze bracht de Wall of Fame Band, met vele acteurs en diverse stunts, evergreens van onder meer Supertramp, Frank Zappa, The Stranglers en Deep Purple.

Sterke choreografie
Na de pauze werd de complete versie van The Wall uitgevoerd, zoals Pink Floyd dat deed kort na de val van de muur in Berlijn. De versie van Jasper Korving en Gerben Kruisselbrink was met tal van theatrale vondsten ingevuld en kende ook een sterke choreografie.

Productie
The Wall is een productie van het Steengroevetheater. Deze week wordt het muziekstuk van componist Roger Waters nog 3 keer opgevoerd. Alle voorstellingen zijn volledig uitverkocht; er zijn in totaal 10.000 kaarten verkocht.
© De Gelderlander 13 augustus 2014

Foto's:
Voor foto's van deze productie klik hier.