In 1980 begon Yvonne Beerten op de St. Martinusschool in Gaanderen met een nieuw kinderkoor, de G-Sleuteltjes. Na een aantal jaren werden 2 voorstellingen opgevoerd en deze werden een groot succes. Kinderen die van de basisschool gingen moesten tot hun spijt ook weg bij de G-Sleuteltjes. Om dit gemis op te vangen werd in 1989 het ‘grote koor’ G-Majeur opgericht. Met de musical Annie in 1991 werd definitief de overstap naar musical gemaakt.

Inmiddels is dit uitgegroeid tot Musical Producties Gaanderen, een vereniging bestaande uit 3 groepen en zo’n 100 leden uit de regio en ver daarbuiten. Leden zijn zelfs woonachtig in Winterswijk, Wijchen, Amersfoort en Tilburg.

De 3 musicalgerelateerde groepen van MPG repeteren op woensdagavond in de culturele zaal van Sporthal de Pol in Gaanderen.

Deelnemen aan een repetitie mag alleen nadat je je hebt aangemeld en een oproep hebt ontvangen. Klik hier om je aan te melden!

Het tijdschema per groep ziet er als volgt uit:

  • G-Sleuteltjes: 18:00 uur - 19:00 uur.
  • G-Mineur: 19:00 uur - 20:00 uur.
  • G-Majeur: 20:00 uur - 22:30 uur. 

Behalve de artistieke leiding werkt MPG louter met vrijwilligers. Dit betekent dat alle kostuums en decorstukken in eigen beheer worden gemaakt, het bestuur uit vrijwilligers bestaat en alle bijkomende zaken door vrijwilligers worden uitgevoerd. In de praktijk komt dit neer op een groep van ruim 60 vrijwilligers.

Terwijl de spelers van MPG druk repeteren voor hun voorstellingen, wordt er achter de schermen minstens zo hard gewerkt aan de decorstukken, kostuums, rekwisieten en muziek. Hiervoor hebben we  een grote groep vaste vrijwilligers die er met hart en ziel voor zorgen dat de leden onbezorgd de sterren van de hemel kunnen spelen. Als vereniging zijn wij trots op het talent dat we ook achter de schermen hebben en zijn we dankbaar voor de vele uren die zij over hebben voor onze producties.